Monday, 8 April 2013

Meningkatkan Selera Makan Anak

Baru2 ni beria-ia aku tengok adik aku si Masturah ni, menjual produk Shaklee di FB. Jadi aku pon buat2 dono la, lantak hang la nak juai pe pun. Aku dengar gosip2 mak jemah, sekarang rajin benor dia meniaga, kek coklat kukus la, dengan cream puff lagi.. yg lawaknya sian laki aku, mem dia tak penah buatkan cream puff, dia tanya, mende tu, bentuk cam taik! Nyampah aku, nak je aku gelak kuat2...kahkahkah

Kalo korang area perlis atau kedah leh la order ngan dia, rajin ni dia delivery smpai rumah kot. Tapi aku nak ceritakan pasal shaklee. Takdelah aku mesej dia tanya apa2, sebab aku kan pemalas amik supplement, berbotol-botol jamu dah aku beli, 1 ppon tak abis, buang duit je.

Kemudian, aku sms kak long aku, dia cakap anak dia yg bongsu sekarang amik Shaklee, namanya MEALSHAKE.

Diantara keistimewaan meal shakes ini ialah, aku korek dari website shaklee:


Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.


Dan untuk aku pon ade, tiba2 semangat nak amek supplement ni datang, aku pon beli OSTEMATRIX. Keistimewaannya ialah :


Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia.  Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas.  Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima menyeluruh.

Lebih daripada Sekadar Kalsium

OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Tudia! Kalau uols berminat leh la contact adik aku, nama FB Masturah Mahadzir. Nak harga member sebut je nama mak jemah..hehe..

Aku amek oste ni sebab aku dah rasa sakit2 bahagian belakang aku, mungkin kurang kalsium, atau mungkin faktor usia..hehe. Yang penting kita mencuba k, usaha, dan redha. Tak kisah la spend sket untuk kesihatan yang baik, Allah bagi kesihatan sekali je, kena lah jaga baik2 kan.. well, see u soon..


 Photobucket

My Wedding

Daisypath Anniversary tickers

Happy Birthday Aqil

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Happy Birthday Afiy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Jom Klik