Monday, 18 June 2012

Keputihan sangat menyeksakan

Hari ni aku MC ;(
Terpaksa hantar anak2 ke nursery sebab nak kena gi hospital..macam sakit tenat ja, sebenarnya kena infection pada vagina tau lebih dikenali keputihan..



Keputihan je? Kalu yang biasa2 je tu ok lagi, ni kalau dah kena infection atau jangkitan, pastu sakit pada ari-ari dan pangkal cik V, nak biar lagi?????

3 hari lepas, dah rasa lain, tapi lately rasa sakit bertambah-tambah, jadi harini decide nak gi klinik.

mula2 ke Klinik Sakit Puan di Luyang, awal2 lagi, 1st patient kot, sekali tanya nurse doc lelaki ke perempuan? dia cakap doktor lelaki...alamak! tak sanggup den, mak aku pon aku tak tunjuk, tak gamak nak tunjuk kat doctor lelaki...

Patu terus ke OUM, kat Sabah Care Specialist, bila intai2 tengok ramai baby..alamak, malas la nak berebut doc ngan baby ni...huhu..then terus thinking of Damai Specialist Centre, tapi pusing punya pusing last pi dekat Klinik Elaine Yong, Luyang.

Masuk je gtaula doc tu apa penyakit, pastu dia check,..dia cakap sangat teruk, dah kena infection...huwaaa..1st time tau jadi camni..aku tanya kenapa sangat sakit, doc cakap efect jangkitan kuman memang sakit..kena jarum antibiotik..dan kena bagi ubat cuci, krim, 2 jenis ubat makan, 1 ubat krim malam..

Aku pon tanyak doc apa punca keputihan ni.. doc cakap dengan jelas, when u eat a lot of cheese cake, yougurt, dan makanan yg di culture akan menjadikan bakteria jahat cepat membiak di situ"

Harap2 dapat lega dengan cepat sebab memang seksanya penyakit nie..

Dapat MC 2 hari, sangat padan dengan caj doctor tu bagi..berapa? total RM270.00 hinggit..

10 days later, doctor suruh pegi lagi untuk check up dan buat pap smear...

 Photobucket

My Wedding

Daisypath Anniversary tickers

Happy Birthday Aqil

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Happy Birthday Afiy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Jom Klik