Monday, 1 April 2013

Desa Cattle Farm

Salam semua,

Dah abis cuti sekolah kan, seminggu rasa sat sangat, pejam celik, pejam celik dah abis 7 ari. Mula cuti hari isnin ada kelas tambahan kat sekolah, jadi datangla sekejap, 2 jam je pon. Selasa free, takde wat mende jadi gi tengok wayang Bola Kampung 3D kat 1Borneo.

HariRabu, husband g servis kereta, dari 7 pagi sampai 7 malam baru sampai rumah, dengan tak makan apa2, gadis comel (panggilan aqil untuk ibu) malas bangun pagi, breakfast + lunch je terus.

Hari Khamis, plan nak gi tengok wayang citer the Crood, baru mula nak siap dalam jam 9 pagi, TM Resort dari Kundasang called, cakap ada bilik kosong. Pucuk dicita ulam mendatang la. Apa lagi packing laju2 masuk ja apa yg patut, terus bertolak.

Dalam 2 jam perjalanan terus check in di TM Resort. Lepak2 sat dlm jam 2.30 petang terus gi masjid kemudia ke destinasi pertama kami DESA CATTLE FARM (SABAH) SDN. BHD atau ladang lembu ternak ke ternak lembu..hehe

Kat sini tempat ladang lembu ternak yg produce susu segar, aiskrim, dan yg berkaitan dengan susu lah. Cntik tempatnya, nak masuk kena bayar fee, RM3.00 untuk kanak2, RM4.00 untuk dewasa. Duduk la lama mana pon korang suka. Kat dalam ni ada padang rumput yg sangat cantik pemandangannya, pastu tempat perah susu lembu, tempat jual barang2 souvenir mcm t-shirt, fridge magnet, kad2 dan macam2 lagi lah. Ada juga jual susu kambing segar, susu lembu segar, g dalam kotak pon ada, waffle, aiskrim dll.

Jalan nak turun gi kandang anak lembu & kambing.

Mak amik gambar adik, abah amik gambar abg

Tempat susu lembu diperah.

Kandang anak lembu & kambing

Sesi bagi makan anak lembu

Boleh juga pegang2 skit2

The Heroes

Gadis comel & the heroes

Adik yg dibuli

Mereka juga dibuli oleh gadis comel

Iklan susu kambing


Apesal gambar laki aku scene cantik..



Abah bersama si gigi 1


Makan time untuk lembu2

Pintu masuk

Nak juga amik gambar guna S3


 Kesimpulannya, tempat ni seronok kalo kita pergi bawa anak2 sebab dorang kan sangat excited dengan haiwan2 ternakan ni. Pastu lak sangat sesuai untuk mereka2 seperti kami yang gila bergambar, tambah pulak kalo pergi waktu pagi mesti sagat cantik, masa ni dah petang, cuaca agak mendung, jadi gunung Kinabalu tak nampak. Kalo awal pagi & cuaca elok memang sangat cantik.


Photobucket

My Wedding

Daisypath Anniversary tickers

Happy Birthday Aqil

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Happy Birthday Afiy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Jom Klik