Tuesday, 2 April 2013

Kundasang War Memorial

Salam semua,
Masih lagi nak bercerita pasal Kundasang.Seronok sebenarnya jalan2 ni, rehat2 kan diri, tak payah masak, makan kat kedai, tido hotel, takyah kemas katil..huhu

Aku ni suka berangan nak gi overseas, London ke, Paris..konon2..Malaysia pon tak abis jalan lagi. Tengoklah nanti bila dah kaya, duit dah banyak tak tau buat apa, tunggu nafsu membeli aku dah kurang bolehla. ini macamna nak nyimpan, membeli je keja aku!

Pagi Jumaat kami ke Kundasang War Memorial, tempat ini untuk mengenang tentera Amerika & British dulu yang terkorban dalam perang di Sandakan semasa Perang Dunia ke 2 dulu.  Memorial ni dibuat dalam taman yg cantik sejak tahun 1962 lagi dengan 4 konsep taman, the Australian Garden, the English Garden, the Borneo Garden and the Contemplation Garden and Pool.

Katanya dulu tempat ni banyak di tanam dengan pokok2 ros yang mekar dan mewangi tapi sekarang dah kurang. Banyak dah mati kot atau tak dijaga dengan rapi.

Yuran masuk RM2.00 utk yg ada Mykad, dan RM10.00 utk pelancong. Banyak cerita2 tentang perang dunia ke-2 dipaparkan kat sini, berbentuk paper dan surat2 kerajaan. 

Pintu masuk

Bunga utk penghargaan
Hep hep! Dilarang curik bunga ye.. denda $100.00 lagi, dlm dollar tu ;p


Abg suh buat mcm ninja..huhu

Beria-ia dia nak amek gambar posing mcm ni

With murai ibu...(OMG perut berlapis!!)

With love


Bendera2 Amerika & British

With love too..like mom like son ;)



 -My family-
I need them, and i know they need me too.
We need each other.
We love each other.


Photobucket

My Wedding

Daisypath Anniversary tickers

Happy Birthday Aqil

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Happy Birthday Afiy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Jom Klik