Thursday, 7 June 2012

Labuan - Part II

Alhamdulillah, hari kedua kami di Labuan, pagi2 lagi dah check out hotel.
Destinasi pertama kami mestilah Taman Burung, bercuti pon dengan kanak-kanak, itu je favourite dorang ;)

Tempat2 yang kitorang melawat :-
  • Ujana kewangan (beli coklat)
  • Taman Botani
  • Taman Burung 
  • Muzium Chimney / Chimney Tower
  • Muzium Marin
  • Hotel Mariner
Lobby hotel
Yang di tangan tu, beg plastik besar tu adalah coklat k...dinasihatkan pada penggemar Ferrero rocher, sila ke Ujana Kewangan membeli coklat sebab agak murah berbanding tempat lain. Beza dalam 6-7 hinggit jugak la ;p

Ini adalah Taman Botani, tempat orang joging. Tapi kami tak masuk pon, amik gambar kat pagar je ;)




Sampai ke destinasi -----> Taman Burung
Konon beratur bayar tiket, sekali beratur posing daa...pastu tunggu cik abang datang bayarkan ;p
Fee RM3 for Malaysian, RM5 for foreigner, kanak2 bawah 5 tahun free 

Ini je yg aqil berminat

Tempat wajib amik gambo

Encik suami pon sama ;) lebiu lah

i loike...

Bam bam ku


Aqil sangat berminat sebab ada ikan yang diawet, arizona ke apa tah nama dia ;/

-------------------------------------------------------------------------------------------

Next destination -----> Muzium Chimney
Muzium ni tentang arang batu di Labuan kalo tak salah.
Dah memang membaca bukan hobi aku, jadi aku tengok je, pastu tanya my 'kamus bergerak'
incik suami ku sayang..
Masuk free, hanya kena register kat counter ;)


Maybe ada explorace kat sini kot



Siap ada replika orang tengah bekerja lagi



Chimney Tower
 



Next destination ------> Muzium Marin

Nama pon muzium kan, khas untuk kehidupan marin sahaja.
Masuk free... so pegilah beramai-ramai...
Memang bvanyak jenis ikan, tapi replika la, ada belut besar yg masih hidup, pastu yang lain2 tentang kehidupan laut. Dugong pon ade ;p

Excitednya kanak2 ni



Oh belut besar!!

 Alhamdulillah, kami sampai rumah pada malamnya jam 9.30. inilah yang dinamakan destinasi bajet ;)
InsyaAllah kalau ada rezeki masa akan datang, teringin jugak nak bawak anak2 ke Petrosains ke, tengok dinosour, takpon tengok ikan di KLCC tu...
Dn dalam perancangan hujung tahun nak ke Langkawi, dulu 1st time pi ngan husband, honeymoon berdua, kali ni pegi bawa anak2 meriah sikit!

"Sebagai ibu, kita akan rasa sangat bahagia bila tengok anak-anak gembira"

Photobucket

My Wedding

Daisypath Anniversary tickers

Happy Birthday Aqil

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Happy Birthday Afiy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Jom Klik