Tuesday, 5 June 2012

Cuti-cuti Malaysia - Lawas

~ Salam 1 Malaysia ~

Korang gi mana cuti sekolah ni? Alhamdulillah, kami baru jer balik dari ronda2 negeri jiran ;p

Mula2 lain plan, pastu lain yang jadi, terus tukar plan ;) Yang pasti best ronda2 ni, tak kisahle pegi mana pon, asal leh dok hotel, pusing2 tempat oran g, breakfast orang sedia, memang BEST GILER!!!!

Dari KK kami ke Lawas Sarawak by car okey!
Banyak daerah jugak kami limpas (lalu), masuk jugak imigresen Lawas, kalau nak pegi Brunei kena tunjuk passport kat sini ler, tapi sebab kami pi Lawas je takyah ler tunjuk passport bagai...

Sampai je lawas terus check in Hotel Seri Malaysia, Lawas (kat Sabah takder tau HSM)
Rehat2 kan badan, sambil tidor2 setelah hampir 3 jam drive, thank you Mr. Hubby =_=


Sesi minum susu setelah penat berkurung dalam kereta



Dalam lift, masih cantik sbb baru lagi!

Kendian, hasil google terus gi Pantai Punang, macam best! Sekali biase2 jer, takder apa yang menarik. Tapi aqil ngan abah je turun sebab adik tdor atas riba, jadi tengok dari dlam kereta je lah ;)

Excited aqil jumpa laut
Kemudian ke Kampung Air, Lawas. Penempatan dorang atas air, ada rumah2, kedai2, sekolah, balai polis, kastam, masjid dan lain-lain.
Kastam Kuala Lawas


Malamnya dok hotel jer lah ;)
Enjoy cerita Godzilla, layan si Aqil berceloteh


 Breakfast!! Part yang saya paling suka ;)
Coffee

Mee kolo

Memain jer dia tau!

Ambik makanan penuh meja!

Ada beran!!




Sarawak memang ada sungai yang besar2 dan panjang! Sangat takot ;)


Taktau apa motif kerbau ni, mungkin trademark lawas kot


~ Next trip Labuan ~
Photobucket

My Wedding

Daisypath Anniversary tickers

Happy Birthday Aqil

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Happy Birthday Afiy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Jom Klik