Sunday, 27 May 2012

Oreo cheese cupcake


Alhamdulillah.. 
Dah mula cuti sekolah, apa plan korang? balik kampung? Bestnya... saya  pon suka balik kampung, tapi banyak benda kena pk kalo balik kampung ni, tambah2 yg kena naik flight macam kami, dengan anak2 lagi, pasal kos lagi, kesihatan anak2 pon, macam2 lah benda. Jadi akhirnya, keputusan dok jelah di bumi Sabah ni. 

Semalam plan punya plan, nak pergi Labuan, jalan2 je. Pastu husband dapat lak idea nak gi Brunei by car...kalau lah dapat best jugak ni, penuhi masa cuti sekolah dengan melawat negara org ;) untuk pengetahuan semua, kalau dari Sabah, boleh pergi Brunei dengan as, atau kereta sendiri. tapi kena ada passport la, ada checkpoint nanti ;) semoga termakbul
 




 Jadi, pada hari Sabtu 27/5, ada tamu di Kolombong yg di kendalikan oleh SOS atau Sabahan Online Shop.. ni kali pertama aku dengar, kalaula aku tahu dari mula mesti aku join, yelah aku pon ada online shop gak kat Sabah ni ;p

pastu, terjumpa pulak dengan online shop yg jual makanan, nama Milah Halim.
berkenan pulak dengan oreo cheese dia, dah balik terus godek barang dapur then buat oreo cheese ni..sangat senang dan mudah tau!! dan comel


Oreo Cheese cupcake
Bahan-Bahan:
  • Sebungkus biskut oreo
  • 150g cream cheese
  • 100ml whipping cream
  • 2 sdb gula icing
  • lemon paste
  • paper cup secukupnya


Cara-cara:
  1. pukul cream cheese sampai lembut dan berkrim
  2. di bekas berasingan pukul whipping cream sampai kental
  3. satukan
  4. masukkan gula icing dan pukul pada kelajuan rendah
  5. masukkan lemon paste
  6. sediakan acuan/paper cup masukkan biskut oreo pada bahagian bawah
  7. paipkan cream cheese ikut suka kamu
  8. taburkan serbuk oreo atau lain2 hiasan
  9. sejukkan ;)
  10. tak payah bakar2



Selamat mencuba!!!!

Photobucket

My Wedding

Daisypath Anniversary tickers

Happy Birthday Aqil

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Happy Birthday Afiy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Jom Klik