Friday, 12 October 2012

Tradisional vs. Moden

Salam Jumaat semua,

Dah malam baru nak bersiaran ;)

Arini nak cerita pasal cara2 menjaga kebersihan rumah..hahaha..takder lah, just nak cerita sikit pasal pengalaman diri sendiri sepanjang memegang jawatan KETUA KEBERSIHAN dalam rumah sendiri ni ;)

Sejak 4 tahun dulu, masa mula2 masuk rumah ni, kami suami isteri beli lah barang2 utk kebersihan rumah, dan yg paling berjasa sepanjang 4 tahun ini ialah mop jenama SCOTH-BRITE, masa beli harga dlm RM27.99 kat giant.


Mop macam nilah. Memang time tu rasa cam nak guna mop ni sepanjang hayat, best sebab cepat menyerap, selesa, tahan lasak, ringan dan warna kuning ;) eh! apa kaitan?

Sejak dua menjak ni, rambut mop ni dah mula keguguran...aduss! tersepit je tercabut, sampai tinggai sikit. Mulalah survey mop jenama ni jugak pattern lain. masa kat giant tu bahagian mop2 ni, ada jenama ni juga tapi jenis span tu, harga RM39.99. Hebat la kot kan. Masuk list lah!

Tapi terbeli la pulak mop easy squeeze jenama First choice, murah la sikit RM29.99. best gak mop jenis ni.


Cenggini la, warna pun macam ni. Sangat mudah, sebab lantai memang berkilat after mop. Pastu senang serap air, kalo susu budak2 ni tumpah letak mop ni je ;) senang untuk org yg rajin cam aku..haha
Tapi mop ini sangat berat. 2-3 hari sekali baru mop sebab lenguh tangan oooo...

Setakat ni je riview aku untuk iklan produk tak berbayor ;)


  Photobucket

My Wedding

Daisypath Anniversary tickers

Happy Birthday Aqil

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Happy Birthday Afiy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Jom Klik