Sunday, 15 July 2012

Doa agar Anak Pandai Belajar

Assalamualaikum wbt~

Hari ni saya nak kongsi doa untuk anak-anak supaya pandai belajar.

Sebagai ibu, saya memang faham sangat perasaan ibu bapa yg lain. Tak dak ibu bapa yg takmau tengok anak dia berjaya kan, semua pasti mendoakan yg baik2 belaka pada anak masing2. Tambah2 kalau time exam, kita mesti mengharapkan anak dapat no. 1.

Tapi dah dewasa dan matang ni, saya faham no. 1 bukan bermakna anak kita dah berjaya. Biar anak tak dapat no. 1 tapi dia tetap berusaha dan kita mesti menghargai usaha dia =) Anak saya di PASTI dapat no 5 dari 7 org, tapi ibu tetap kena ucap TAHNIAH tau.

Ingat lagi Aqil balik peksa, sy tanya pasal ujian, aqil kata, "aqil tak pandai buat nombor 2".. kesian anak ibu, takpa sayang, sayang kecik lagi, lama2 pandai la tu. Sedih pulak malam ni sibuk iron baju takdan nak bacakan dia kisah haiwan teladan..

Untuk ibu2, banyakkan berdoa untuk kejayaan anak2, doakan mereka menjadi anak yg berjaya dunia & akhirat ~

Photobucket

My Wedding

Daisypath Anniversary tickers

Happy Birthday Aqil

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Happy Birthday Afiy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Jom Klik