Sunday, 25 September 2016

[Riview] Takada Egg Rolls Toaster (Kuih Sepit)

Hello everybody,

Nampak menggiurkan tak gais??
Ok, disebabkan crazy dengan kuih sepit / kapit beriniti ni, akak terus gugel cara nak buatnye tau. Ada kawan jual, sebalang RM30.00 tapi tak puas hati. sebab dia gulung kuih pastu sapu inti. Akak nak yang lipat-lipat cenggini ... huhu

Jadi, lepas survey beberapa bulan, bulan ye bukan hari. Akhirnya jumpa toaster khas untuk buat kuih sepit ni. Jangan pulak korang gugel toaster kuih sepit ye, memang tak jumpa. Korang cari EGG ROLLS TOASTER. Kenapa egg rolls? Sebab kuih sepit gulung ialah makanan tradisi org Cina. Jadi masa CNY memang meriah dengan jualan egg rolls ni tau.
 
 
 
Mana nak beli? Akak beli dari Lazada.com je. Situ je hasil carian akak berhasil...hahaha tempat lain nan hado. Termasuklah kedai-kedai barangan letrik ni. Ada 2 brand yang ada di Lazada. Akak beli jenama Takada. Yang bestnya, akak order dan bayar 23 September, 24 September dah sampai posmen ketuk pintu rumah hantar toaster.. Good Job Lazada ;p Terus malam hari akak buat kuih sepit berinti tau.
 
 

Korang yang nak beli boleh terus masuk Lazada k. Atau boleh la jalan-jalan tengok kat kedai letrik tempat korang kot-kot lah ada jual kan.

RESEPI KUIH SEPIT:
  • 150g tepung gandum
  • 50g tepung beras
  • 200g gula kastor
  • santan kara kotak kecil 200g
  • air 100 ml
  • sedikit garam


 Photobucket

My Wedding

Daisypath Anniversary tickers

Happy Birthday Aqil

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Happy Birthday Afiy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Jom Klik