Tuesday, 2 July 2013

Monster University Best!

Salam semua,

Selamat berhujung minggu.

Harap semua penduduk di Malaysia ni berjaga-jaga ye, maklumlah sekarang kan kita dilanda jerebu, sangat teruk! Kebakaran di Indonesia, kesannya jerebu berlaku kat negara kita ni. Harap2 mereka yg berada di Johor, Singapura, KL dan KK ni termasuk aku sentiasa berjaga-jaga, pakai mask, dan minum air secukupnya.

Nak story sket ni. Semalam kami dah p tengok wayang Monster University. Berikutan anak aku excited sangat dengan cerita Monster Inc. sebelum ni. Sampai calar balas VCD tu sebab engok berkali-kali-kali-kali..berapa banyak kali daaa!



Tapi memang puas hati, kami tak tengok yg 3D pon, seab aqil bukan nak pakai spek 3D tu, rugi je. Jadi sebelum movie tu bermula, ada iklan tau tentang kisah payung. Aku dah try google tapi tak dapat iklan tu, kisah acam ni.

Masa hujan, ada payung biru. Sedang bergembiralah sebab dia je biru, yang lain hitam. kemudian datang payung warna merah kemudian jatuh cinta. sebab angin kuat, payung biru terbang jatuh tengah jalan, kena langgar dengan bas. lama tu datang payung merah dan tuan payung biru amik balik payung biru tu.


Yang aku nak cerita, time aku pusing tengok aqil masa iklan ni, mata dia bergenang air mata. ohemgi..anak aku nangis ke?? aku tanya dia nangis ka? dia jawab, aqil sedih je.




Tapi aku lak yg gabra, anak aku dah besar weh, baru 5 tahun tapi feeling cam orang dewasa. dah pandai nangis2 tengok wayang..erm..taktau nak rasa apa dah..


Kalau ada yyg suka tengok wayang tu, lehla pegi tengok monster university, best sangat. tapi yg ada anak kecik takyah la bawa nak ye! sian aku tengok ada baby nangis sebab effect kuat, terkejut anak uols. tunggu CD dia keluar la, tak lama mana pon...hihi



 Photobucket

My Wedding

Daisypath Anniversary tickers

Happy Birthday Aqil

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Happy Birthday Afiy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Jom Klik