Saturday, 11 August 2012

Lagu Raya Kegemaranku

Assalamualaikum~

**ini entry penuh emosi

menjelang Hari Raya ni, seronok kan dapat dengar lagu raya, tapi kalo pasang mp3 tak feel, kalo dengar dari radio, uih sangat menusuk kalbu.. seriusss

aku pon ada lagu feberet gak, bila dengar lagu ni, rasa nak menitis air mata. setiap bait dalam lagu ni, macam penulis lirik dia tulis apa berlaku dalam hidup aku masa raya. atau mak aku train kami dari kecik ikut macam lagu ni, kan kan...
============================
Junainah M. Amin

Suasana Riang Di Hari Raya

Marilah adikku marilah bersamaku
Ku tukarkan bajumu yang baru
Ramailah kawanmu yang telah menunggu
Cepatlah siap adikku

Panggillah kawanmu duduk keliling meja
Makanlah ketupat kuih-muih yang ada
Jangan rebut-rebut makanlah dengan tertib
Itulah pesan ibu

( korus )
Kalau sudah makan jalan ramai-ramai
Bersama kawanmu semua
Bersalam-salaman bermaaf-maafan
Di hari bahagia ini

Alangkah girangnya di hari yang mulia
Kita semua berhari raya
Dengan hati ikhlas zahir batin sekata
Selamat hari raya

( ulang dari korus )=============================

inilah apa yg berlaku dalam hidup aku & adik beradik masa raya...
pagi2 lagi mak dah kejutkan, mak tak taulah bangun kui berapa, mesti lagi awai. malam siap pakai inai lagi, syok rasa makan ketupat daun palas dengan inai di jari...hahaha

kami mesti ada beberapa pasang baju baru, dalam 2-3 pasang, abah dah peruntukkan RM100-RM150 untuk anak2 dia, zaman sekarang tak dapatla nak beli 3 pasang bju raya dengan jumlah tu!

Pastu, bila geng mai umah, jemput masuk dulu, makan2 pastu jalan ramai2 satu kampung. seronoknya hari raya zaman kanak2~

Dah remaja sikit, kalot pi semayang raya, tak jalan2 dah, dok umah ja, layan tetamu, kelai sapa nak basuh pinggan, sapa serve makanan, bancuh ayaq...macam2 kami adik beradik. itupon nak kelai.

Rindu zaman2 ni, i always pray, if there any miracle, and everything totally changed to be better. i will always pray, and forever pray for our family's happiness~


My dearest families member ever after, but we missing some one. Miss him, and i know everybody miss him too ~

from left:
adeq, mak, kak long, abg zul, wan, deq ah, abg wan (belakang), kak ngah, syakila, aku dukung hafiy, incik suami. depan: hiqmah, nisa, darwisy, ain, hakim. aqil tidoq lam keta
  Photobucket

My Wedding

Daisypath Anniversary tickers

Happy Birthday Aqil

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Happy Birthday Afiy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Jom Klik