Sunday, 1 January 2012

Riview Dermacolor Comouflage

Assalamualaikum..
Selamat Tahun Baru semua ^_^
Alhamdulillah, bersyukur pada Allah, Tuhan semesta alam, dengan limpah kurniaNya dapat kita meneruskan kehidupan di muka bumi ini lagi. Semoga nikmat ini sentiasa diberkati, dan dipanjangkan umur selalu.



Ingat tak saya pernah tulis tentang Dermacolor foundation, dari Kryolan yg mendapat sambutan hangat dan dikatakan menjadi pilihan ramai wanita masa kini? Wah, panjangnya soklan ^_*

Dah 2 hari saya menggunakan Dermacolor, dan hasilnya memang sangat sepadan dengan rega tau!!!

Krim agak pekat dan kesat bila sapu, tapi lembut pada kulit. Just dap dap dan tarik je. Takyah tonyoh bagai nak rak kat muka tu. Hanya selapis dah nampak perbezaannya tau. Cuma warna nampak macam gelap sikit, tapi cik Abg kata ok, so okla ;)

gambar tak mekap. di kampung. cantik kan?
Gambar touch up sket without editing

Kesannya sangat sekata, nampak natural dan gebu jer tau! Sangat sesuai untuk kulit berminyak. Sebelum ni saya pakai faoundation Kryolan stick dan supracolor, sedikit berminyak tapi cun jugak. Tapi Dermacolor lagi BEST SANGAT!!!

P/s saya masih lagi tak puas hati dengan blog ni. Macam dah cantik template tapi tak leh tukar dia punya Font Pulak...ayyyakk!!!



Photobucket

My Wedding

Daisypath Anniversary tickers

Happy Birthday Aqil

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Happy Birthday Afiy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Jom Klik