Thursday, 11 August 2011

Kenapa lelaki suka menipu?



Der..der..der..lek der..jangan emo ye!!
ini hanya pendapat semata-mata ye, pendapat dari org yang dah berkahwin bak kata orang berdasarkan pengalaman...ahaks ;)


Firstly, kalau tanya org lelaki tu sendiri jawapan cliche yg selalu kena bagi, sebab nak jaga hati u lah, wahai perempuan! cess, memang takleh pakai. Memang dari zaman dinosor lagi inilah jawapan utama.. Hello, i tau bila u tipu i tau.

Isteri: Nape lambat balik?
Suami: Ada meeting tadi. Jalan Jem lak tu..
Isteri: oooo....

Bila isteri ajak makan...
Isteri: Jom makan!!
Suami: Satgilah, kalau u lapar u makanlah dulu!

Komfim!!! Dia bukan meeting, tapi gi makan dengan kawan2..and your wife will realize that ok!

Sebab ke-2, sebab nak selamatkan diri..bila dia dah lakukan sesuatu kesalahan, dia nak cover balik cenggini lah, dia pusing 1 malaysia, auta punya, nampak bagi real, tapi sedarlah yang your wife akan tau yg u menipu!! cuma kadang2 your wife malas layan je tu yg dia buat tak tau!

Sebab yan ke-3, takut kena marah/kongkong.  Hello, kalau u menipu, bukan je lagi kena marah, lagi sakit hati tau tak!

Isteri: Kawan u tu dah kawen ke belom?
Suami: Dah kawen, ngan polis.
Isteri: Dah ada anak?
Suami: Takdak lagi..

Hello!! cakap jelah kalau kawan ko tak kawen lagi, ini menipu lak..Dah memang sah kat facebook orang tu letak status SINGLE, ko nak tipu lagi..u can use this method if your wife buta IT or buta huruf k...

Sebab yang lain, kalau cakap takut tak bagi.. apa masalah?? pelik, ni bukan takut tak bagi tapi EGO! ada masalah, nak mintak tolong tp berlagak..so dengan cara lain kelentong lah..kalau cakap benda sebenar pun, marah kejap je ;p

Kepada lelaki2, jangan marah ye, kalau nak reveal banayak benda boleh keluar..tapi yang penting just be honest.. untuk para SUAMI, takde ape yang diharapkan oleh isteri anda melainkan KEJUJURAN


Photobucket

My Wedding

Daisypath Anniversary tickers

Happy Birthday Aqil

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Happy Birthday Afiy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Jom Klik