Wednesday, 16 March 2011

BLOG TUTORIAL (FAVICON)

Nak jadi cekgu online lak harini ye..madam pelangi tak lah pandai sangat tapi takat nak boh favicon tu tau lah ye..jom kite kongsi-kongsi k

Baik, kita akan belajar macamna nak buat favicon atau icon di sebelah alamat blog kita ye..contohnya macam ada icon love gerak2 di sebelah blog address tu k~ 

Cenggini caranya~
Contoh blog yang ada favicon (klik untuk besar)
Kemudian, klik sini untuk dapatkan pelbagai animated icon untuk blog u all k..


Klik untuk besar
Klik pada icon seperti gambar di atas:

Klik untuk besar
 Copy html tersebut, pergi balik ke blog u all, then go DESIGN, amik EDIT HTML
Tekan ctrl + f 
paste kan perkataan ini k

  </head>

 Betul2 atas perkataan tersebut pastekan html yg korang copy tadi k
Klik untuk besar
 Dah siap paste, klik pasa SAVE TEMPLATE

Dah siap favicon cute di blog u all kan...




My Wedding

Daisypath Anniversary tickers

Happy Birthday Aqil

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Happy Birthday Afiy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Jom Klik